• Vilken var den viktigaste trenden 2018?

  20 December 2018
 • Snart är året slut. Hur blev egentligen 2018? Ett år där digitaliseringen tog så stora kliv framåt att vi knappt kommer ihåg hur det var innan? Eller ett år där det rentav gick bakåt när teknikjättarnas gloria hamnade på sned? Här är ett par spaningar från några av våra digitala experter.

  Vilken var den viktigaste trenden 2018?

  Sanja Gabler: AI, robotisering och machine learning är pågående teman. Men det är fortfarande oklart hur applicering sker för företagen.

  Björn Wiederholm: Digitaliseringstakten fortsatte att accelerera 2018. Därmed ökade också värdet av att följa vad andra gör och snabbt knycka bra idéer. Trenden att digitalisera genom att sno-med-stolthet är stark just nu.

  Dennis Liljedahl: Under året har agila leveranser blivit bättre på att ge faktiskt värde. Genom att dela upp initiativ i små delar får man snabbare insikter och kan därmed avgöra faktiskt affärsvärde i mycket snabbare takt.

  Tomas Kaipe: 2018 blev året då vi och flera av våra kunder på riktigt började fundera på AI-lösningar.

  Anja Stenberg: Omstöpningen av Sveriges alla marknadsavdelningar pågår med full kraft. Digital och tekniknära marknadskompetens är numera det alla företag bygger och rekryterar.

  Det var några av våra spaningar. Visst borgar det för ett spännande 2019!

  God Jul och Gott Nytt År önskar alla vi på Alenio!