• Från digital vision till projektledning hos Sveriges Byggindustrier

  28 Maj 2019
 • När Sveriges Byggindustrier under hösten 2018 valde att påbörja ett samarbete med Alenio var vårt uppdrag att skapa en tydlig digital vision att enas kring. Vi gjorde då en förstudie och strategiarbete som styrelsen beslutade att genomföra. Vi drev därefter processen med att upphandla leverantör och tillsammans med Sveriges Byggindustrier etablera det digitaliseringsprojekt som nu startat.

  Nu projektleder vi några av initiativen.

  Målet är att det ska vara “överraskande enkelt” att få svar på de frågor man har som arbetsgivare och företagare inom byggbranschen. Ett av projekten är Byggbranschens Utbildningscenter, som slår ihop två tidigare utbildningsverksamheter till en och tar fram en ny sajt för kursutbudet. Alenio ansvarar för att leda projektet, och tidplanen är ambitiös eftersom höstterminen snart drar igång.

  Ett av de större initiativen är en helt ny huvudwebbplats. Alenio agerar beställarstöd även här och leder projektet. Det beräknas vara klart i början av 2020, lagom till att avtalsförhandlingarna startar. Här handlar det om att underlätta för användarna att hitta fram i den stora mängd information och tjänster som finns. Allt från praktiska frågor som arbetsgivare har och tillgång till standardmallar till en inloggad zon med individanpassad information.

  – Det är fantastiskt roligt att få vara med från början till slut – från vision till slutförande av projekt, säger Björn Ehlert, projektledare från Alenio.

  Har du funderingar kring hur ni kan utveckla ert framtida kundmöte, hör av dig så tar vi en kaffe och diskuterar mer!