• Bättre tillgänglighet för 1177.se

  14 Augusti 2019
 • Det är kul att jobba i projekt som gör nytta på riktigt. Det här är ett sådant, med en sajt som fått över 13 miljoner besökare på en månad. Det ställer lite krav!

  Sedan i början av sommaren är 1177.se lättare att använda på små skärmar (läs: smartphones), den är tillgänglighetsanpassad för användare med olika funktionsnedsättningar och den har fått en ny teknisk plattform för att kunna ha en högre förändringstakt framåt.

  Mats Wendelius från Alenio har varit projektledare hela vägen från förstudie till lansering.

  – Först ledde jag en förstudie. Det fanns många frågeställningar som behövde besvaras och beslut som behövde fattas. Jag är glad att jag fick möjlighet att driva fram en enighet i organisationen kring den digitala målbilden (vad vill vi?), och bottna i vilket lösningsförslag som var det bästa (hur gör vi det?).

  – Att välja rätt teknisk plattform är något av det svåraste men också viktigaste för att lyckas digitalt. Då måste man ha koll på vart det är man vill.

  Mats ledde sedan utvecklingsteamet för att ta fram och implementera den nya tekniska plattformen.

  – Den nya designen bygger på mobile first och sajten har tillgänglighetsanpassats. Plattformen bygger på senaste versionen av EPiServer CMS och EPiFind och är utvecklad för att kunna ha en hög förändringstakt med nya releaser var tredje vecka.

  – Känns riktigt bra att ha levererat allt detta inom tidplan och budget. En framgångsfaktor var att vi jobbade agilt och aldrig släppte målbilden ur fokus.

  Har du funderingar kring hur ni kan utveckla ert framtida kundmöte? Hör av dig så tar vi en kaffe och diskuterar mer.