• Årets insamling till läkare utan gränser avslutad

    15 Januari 2018
  • Mats Wendelius på Alenio är en hängiven cyklist. Som vi berättat om tidigare så deltar han aktiv i Team Utan Gränser (TUG) som är ett cykellag med cyklister från olika delar i landet som stödjer Läkare utan Gränser. Alenio har under 2017 varit en av sponsorerna till TUG.

    Team utan gränser hade som mål att under 2017 samla in 250 000 kr till Läkare utan gränser. Laget överträffade sitt mål med marginal och donationen under året uppgick till 272 194kr.

    Utöver Alenios bidrag har Mats personligen bidragit med en krona per cyklad kilometer. Dessa kilometrar avverkades framförallt långt från de stora scenerna men också under Uppsalaklassikern, Vätternrundan, TransAlp, Abloc Winter Challenge och Cykelvasan.

    Mats berättar att han är nöjd med cykelåret som helhet, även om det stora målet TransAlp inte riktigt blev vad han hade hoppats på då han inte var helt frisk. Men han lyckades att ta sig igenom den oväntat tuffa utmaningen i TransAlp. Mats cykelår sammanfattas i grafiken nedan, över 1 200 mil avverkade och över 500 timmar i sadeln.